Pöytyän Urheilijoiden superpesisnaisten tavoitteena suora sarjapaikan säilyttäminen

0
Pöytyän uudistuneella pelinjohdolla ja valmennustiimillä on työjako selvillä. Mika Lehto, Arto Pasuri ja Emma Körkkö lähtevät luotsaamaan juokkuetta suora sarjapaikan säilyttäminen tavoitteenaan.

SUPERPESIS. Pöytyän Urheilijoiden pesäpallonaiset lähtevät tavoittelemaan sarjapaikan vakinaistamista Superpesiksessä. Hissijoukkueeksi ei haluta päätyä. Talven pelien perusteella tavoiteltavaa riittää, mutta joukkueen yhteen hitsautuminen on jo hyvällä mallilla.

Viime kaudesta joukkueen pelinjohto ja valmennus on uudistunut kokonaan. Pelaajapuolella joukkueen runko on pitkälti sama kuin viime kaudellakin, mutta muutamalla superpesispelaajalla vahvistettuna.

Uusina pelaajina joukkueen rinkiin ovat liittyneet Iida Lomppi ja Julia Ruoho Rauman Ferasta ja Sini Haataja Joensuun Mailasta. Paluumuuttajana joukkueeseen liittyi viime kaudella Vaasan Mailattarissa pelannut Minttu Reunanen. Mailattarista tuli myös Emma Mustonen, joka pelasi viime kaudella muutamia otteluita Superpesiksessä.

Superpesiskokemusta Pöytyällä on noin puolella pelaajista. Edelliseltä Superpesiskaudelta joukkueessa ovat edelleen mukana Sanni Kyläpekka, Maria Sveholm, Essi Ilmanen, Pinja Rouhiainen ja Vilja Ahola.

PELINJOHDON haltuunsa ottanut Mika Lehto toimi viime kaudella naisten Ykköspesiksessä Janakkalan Janan pelinjohtajana. Kaudella 2 021 hän johdatti Hyvinkään Tahkon naiset Superpesiksessä sijalle kuusi. Tehtävä Pöytyällä oli helppo ottaa vastaan.

–Olen aina tykännyt tämän kylän pöhinästä ja siitä, miten täällä hoidetaan hommat, Lehto sanoo.

Kakkospelinjohtajana toimii oman kylän mies Arto Pasuri, jolla valmennuskokemusta on vielä melko vähän, mutta pelikokemusta enemmän.

–Itselleni oli selvä juttu, että haluan auttaa omaa seuraa, Pasuri sanoo.

Valmennuksen täydentää pelaajalegenda Emma Körkkö, jolla on palkintokaapissa niin Suomen mestaruuksia kuin henkilökohtaisia palkintoja. Juniorivuosinaan Pöytyän Urheilijoitakin edustaneen ja Turku-Pesiksestä pesäpalloeliittiin ponnistaneen Körkön vastuulla on pelaajien henkinen valmennus. Lisäksi hän on apuna laji- ja fysiikkavalmennuksessa.

–Joukkueessa on hyvä tunnelma ja hyvä pöhinä päällä. Olen hirveästi tykännyt olla täällä, Körkkö sanoo ja toteaa pelaajien olevan vastaanottavaisia neuvoille.

–Täällä tuntee itsensä tervetulleeksi.

TUNNELMA joukkueessa on siis hyvä, mutta kausiennakoissa joukkueelle povataan karua kautta. Pöytyän ennakoidaan jäävän sarjan hännille. Lehto ei veikkauksista hätkähdä.

–Se herättää vain muille paineita voittaa meidät, koska meiltä ei odoteta mitään, Lehto sanoo.

–Korkeintaan me itse odotamme, Pasuri jatkaa.

Ja odotuksena on suora sarjapaikan säilyttäminen.

–Olisi maailman hienointa, jos Varsinais-Suomesta yksi joukkue vakiinnuttaisi Superissa paikkansa. Ja miksipä ei Pöytyä! Täällä on siihen parhaat edellytykset, Körkkö miettii.


Näin pelataan kaudella 2024

Naisten Superpesiksen runkosarja pelataan kaksinkertaisena sarjana, minkä lisäksi pelataan kaksi lisäottelua ottelupareina. Otteluparit perustuvat viime kauden sijoituksiin ja niiden perusteella Pöytyä saa lisäotteluihin vastaansa Helsingin Roihuttaret.

Pudotuspelit alkavat sijoille 7.–10. sijoittuneiden joukkueiden puolivälieräkarsinnoilla. Runkosarjan kaksi viimeiseksi jäänyttä joukkuetta joutuu putoamiskarsintoihin.

Karsinnan voittaja jatkaa kisaa sarjapaikasta Ykköspesiksestä nousukarsintaan yltäneen joukkueen kanssa. Pudotuskarsinnan häviäjä tipahtaa Ykköspesikseen. Naisten Ykköspesiksen loppuottelun voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2025.

Kausi alkaa 8.5., kun Pöytyä kohtaa viime kauden mestarin Pesäkarhut Porissa. Myös kauden toisen ottelunsa Pöytyä pelaa vieraissa, 12.5. Lapualla. Kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan 15.5. kello 18, kun Pöytyä saa vieraakseen Haminan Palloilijat.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän