Boksishop 2018 vaihtuva

Ei kotipizzaa vaan kotisirkkapizzaa

Kotisirkkapizzaan laitetaan jauhelihan sijasta siivutettuja sirkkanakkeja tai paahdettuja sirkkoja. Kuva: Sari Holappa

PÖYTYÄ/Yläne. Perinnepadan Päivi Lehtosen hyppysissä kotisirkoista syntyy niin suolaista kuin makeaakin syötävää.

Keihäskosken Martat ottivat tuntumaa korisirkkaruuanlaittoon Lehtosen vetämällä kurssilla. Runsaasti proteiinia, kuitua, sinkkiä, rautaa ja b-vitamiinia sisältävistä ekologisista sirkoista saatiin aikaiseksi niin pizzaa, energiapatukoita kuin muffinssejakin.

Sirkat sopivatkin monenlaiseen kokkailuun. Pakastesirkat voidaan joko keittää, paistaa tai niitä voi myös paahtaa uunipellillä.

Paahdettuja sirkkoja voi napostella pähkinöiden tai siemenien tapaan, niitä voi käyttää muffinssien päällä tai laittaa vaikka salaatin joukkoon. Myös kaupoista löytyy jo monenlaista sirkkavalmistetta aina sika-sirkkanakeista sirkkapatukoihin.

 

 

Resepti: Kotisirkkapizza

Pohja: Tortillalettu tai Kankaan tuores hapankorppupohja (toki pizzapohjan voi tehdä itsekin).
Päälle: Tomaattikastiketta, sipulirenkaita, juustoraastetta, sirkkanakkeja (siivutettuna) tai paahdettuja sirkkoja, yrttejä.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jos käytät paahdettuja sirkkoja, voit ripotella ne pinnalle joko aivan paiston loppuvaiheessa tai vasta valmiin pizzan päälle.

 

 

Lue lisää 23.03.2018 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot