Boksishop 2018 vaihtuva

Liipolan taidemuseon näyttely osoittaa mihin lasi taipuu

Lea Swantz on taiteillut lasista kultakaloja. Kuva: Katriina Reijonen

KOSKI. Näyttely, jossa on lasitaidetta, tuo monelle mieleen puhalletut linnut ja klassiset muodot. Omat ennakkokäsityksensä pääsee murtamaan tänä kesänä Yrjö Liipolan taidemuseossa, jossa Taidetta Nuutajärveltä -näyttely esittelee kattavasti lasinpuhalluksen monet suuntaviivat ja materiaalin monipuolisuuden.

Näyttelyssä nähdään Jenni Sorsan, Gina Salariksen, Markku Salon, Marika Kinnusen, Heikki Viinikaisen, Anu Penttisen ja Lea Swantzin töitä. He kaikki kuuluvat Nuutajärven Galleria Osuuskuntaan. Kullakin taiteilijalla on oma tekniikkansa ja omat mieltymyksensä.

–Lasia ei voi komentaa. Se on primitiivinen materiaali, jota työstetään yli tuhannessa asteessa. Siksi sitä on lähestyttävä kunnioittaen, Salaris ja Viinikainen kuvailivat.

 

Taidelasia Nuutajärveltä -näyttely on esillä Yrjö Liipolan taidemuseossa 12. elokuuta saakka tiistaista lauantaihin klo 10–16 ja sunnuntaisin klo 12–18. 13.8.–30.9. näyttely avoinna sunnuntaisin klo 12–15.

 

Lue lisää 06.07.2018 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot