Boksishop 2018 vaihtuva

Mansikkapaikka Marttilassa on viljelty mansikoita 40 vuotta

Mansikkapaikka Marttilassa viljellään mansikoita jo 40 vuotta. Rami Marttila on mansikanviljelijä toisessa polvessa, poikien Severin ja Terhon tulevaisuudensuunnitelmia ei vielä tiedetä.

PÖYTYÄ/Auvainen. Mansikkapaikka Marttila Pöytyällä ysitien varressa on kasvattanut mansikoita jo 40 vuotta. Mansikan viljelyn aloittivat Timo ja Tarja Marttila, nykyisin tilaa pitävät Rami ja Pirkko-Liisa Marttila.

Sukupolvenvaihdos tilalla tehtiin vuonna 2003, mutta vanha isäntä ja emäntä ovat edelleen aktiivisesti mukana tilan töissä. Marttiloiden mukaan mansikoiden viljelyssä 40 vuoden aikana tapahtunut isoin muutos on ollut altakasteluun siirtyminen. Sen ansiosta vesi riittää paremmin ja homettakin tulee vähemmän.

Kuluvan kesän poikkeuksellisista sääoloista sekä vuoden alusta voimaan tulleesta kausityöläisten oleskelulupavaatimuksesta on ollut harmia myös Mansikkapaikka Marttilassa. Marttiloiden mukaan sato jää normaalia paljon huonommaksi ja kausityöläisten luvat ovat teettäneet hirveästi lisää työtä. Mutta on tilalla syytä iloitakin. Kolmatta kesää palveleva tilamyymälä vetää Marttiloiden mukaan koko ajan enemmän asiakkaita.

 

Lue lisää 06.07.2018 lehdestä

 Kesälehti 2018
Digilehti

Lue Auranmaan Viikkolehti

Auranmaan Viikkolehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero

Tilaa Auranmaan Viikkolehti digitaalisena versiona

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot