Lumiukot ovat jääneet tekemättä, mutta kuraukkoja piisaa

0
Minttu Sirola, Aada Ansaranta ja Oona Väänänen leikkivät kotia puussa.
Minttu Sirola, Aada Ansaranta ja Oona Väänänen leikkivät kotia puussa.
Minttu Sirola, Aada Ansaranta ja Oona Väänänen leikkivät kotia puussa.

PÖYTYÄ/Kyrö. Lumeton talvi ei ole lapsia liiemmin haitannut. Kyrön päiväkodin piha on helmikuisena aamupäivänä ihan yhtä vetisen harmaa kuin koko tähänastisen talven, mutta nauru raikaa ja leikki maittaa. Ihan pieniä haittatekijöitä lumen puuttumisesta kuitenkin löydetään.
–Se harmittaa, ettei voi tehdä lumiukkoja eikä luistella eikä laskea, myöntää Simona Kichukova.
Harmitus tulee tosin esiin vain erikseen kysyttäessä, sillä saman tien nuori neiti kavereineen pyyhältää päiväkodin pihassa kasvavan puun juurelle. Lapiot ja sangot on nostettu huolellisesti puun oksille ja Simona kavereineen ilmoittaa, että kyseessä on kotileikki, jossa jokainen on vuorollaan äitinä.
Topias Kuusela ei hänkään jää pohtimaan lumettomuuden kurjuutta vaan toteaa tyynesti, että rekoilla voi ajaa.
Pienimmät päivähoitolapset eivät taida osata lunta edes kaivata, koska heillä on vielä niin vähän kokemusta siitä. Päiväkodin lastenhoitajat ovatkin huomanneet, ettei vetinen keli ole lapsille mikään ongelma.
–Pienillä on ihan yhtä hauskaa, kunhan on kuraa, Anniina Lindroos kertoo.

Lue lisää 21.02.2014 lehdestä