Mysteerikassi yllättää lainaajan

0
Paula Hyvärinen, Tiina Rissanen, Kirsi Mäntylä ja Riikka Uski ovat keränneet materiaalia mysteerikasseihin parin kuukauden ajan.
Paula Hyvärinen, Tiina Rissanen, Kirsi Mäntylä ja Riikka Uski ovat keränneet materiaalia mysteerikasseihin parin kuukauden ajan.
Paula Hyvärinen, Tiina Rissanen, Kirsi Mäntylä ja Riikka Uski ovat keränneet materiaalia mysteerikasseihin parin kuukauden ajan.

AURA. Jos päättämättömyys yllättää Auran kirjastossa, voi hyllystä valita mysteerikassin, jolloin täytyy päättää vain teema. Kirjastovirkailija on koonnut kassiin teemaan sopivia teoksia kirjaston eri osastoilta. Tavoitteena on saada lainaamattomana olleet teokset liikkeelle ja rohkaista lainaajia tutustumaan myös antiin tuttujen hyllyjen ulkopuolella.

Kirkkaanoranssin pussukan saa lainaan neljäksi viikoksi.

–Ideana on, että jokainen kassi on erilainen ja ainutlaatuinen: sama asiakas voi siis lainata vaikka saman aihepiirin kassin useamman kerran, vt. kirjastotoimenjohtaja Riikka Uski kertoo.

Eri teemoja on 20 ja kasseja yhteensä 40. Mysteerikassin sisällöstä vihjaa teeman nimi, esimerkiksi ”Pieni ihminen historian tuulissa”, ”Kauhunväreitä”, ”Merelle!” tai Parisuhde: taivas vai helvetti?”. Kassista voi löytää kauno- ja tietokirjojen lisäksi aikakauslehden, äänikirjan, dvd:n tai cd-levyn.

Uuteen palveluun on herätty muissakin Auranmaan kirjastoissa. Tarvasjoen kirjastossa on neljä lainattavaa mysteerikassia. Koskella kassit on tilattu, mutta tarkkaa aloituspäivää ei osata vielä sanoa. Pöytyän kirjastoissa, Marttilassa ja Oripäässäkin ideaa pidetään hyvänä ja harkitsemisen arvoisena.

Lue lisää 18.02.2014 lehdestä