Pöytyä aikoo hankkia tonttimaata Kyröstä

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanhallitus esittää valtuustolle maanvaihtoa, jolla kunta hankkii vajaat 13 hehtaaria tonttimaata Pappilanmäen asuntoalueen takaa. Vastineeksi kunta luovuttaa yhteensä vajaat 49 hehtaaria metsää Kyröstä ja Karhunojalta ja maksaa välirahaa 150 000 euroa. Jos valtuusto hyväksyy maanvaihdon, kunnan tonttivaranto Kyröstä kasvaa yli 30 omakotitontilla ja Kyrön koko tonttireservi nousee lähelle 80 tonttia.
Maavaihdosta on neuvoteltu Kalle Lehtisen kanssa. Hankittavasta maasta 11,4 hehtaaria on Iso-Eskon tilaa ja vajaa 1,5 hehtaaria Laurilan tilaa. Kummatkin ovat metsätiloja. Kunnan luovuttamista metsätiloista Kyrön Kangasmaan tila on 14,1 hehtaarin kokoinen ja Karhunojan Metsämaan tila 34,4 hehtaarin suuruinen.
Maanvaihdon ja välirahan lisäksi kokonaisuuteen sisältyy aiesopimus, joka koskee kahden omakotitalon rakennuspaikan kaavoittamista Lehtiselle jäävälle maalle. Kunnanhallitus hyväksyi sopimuksen, joka allekirjoitetaan, jos valtuusto hyväksyy maanvaihdon ja päätös saa lainvoiman.