Kesänopeuksiin siirrytään ensi viikolla

0

AURANMAA. Talvi- ja pimeän ajan alennetut nopeusrajoitukset poistetaan tänä vuonna koko maassa yhdenmukaisesti ensi viikolla. Tarkoituksena on, että kaikkialla Suomessa on siirrytty kesänopeuksiin huhtikuun ensimmäisellä viikolla.
Nopeusrajoitusmerkit on tarkoitus vaihtaa ensi viikolla keskiviikon ja torstain aikana. Jos sää- ja keliolosuhteiden ennustetaan pysyvän huonoina tai muuttuvan sellaisiksi, kesäisiin nopeusrajoituksiin siirtymistä voidaan paikallisesti myöhentää. Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset on poistettava koko maassa viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.
Liikenneviraston mukaan myös tien kunto otetaan huomioon nopeusrajoituksien vaihtamisessa. Tarvittaessa alennetut rajoitukset jätetään voimaan sellaisissa tienkohdissa, joissa liikennemerkein varoitetaan huonokuntoisesta päällysteestä ja päällysteen kunto sitä edellyttää.