Maksutonta jätevesineuvontaa tarjolla Varsinais-Suomessa

0

VARSINAIS-SUOMI. Ympäristöministeriön tukemaa ja Valonian eli Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskuksen toteuttamaa haja-asutusalueiden jätevesineuvontaa on tulevana kesänä tarjolla Oripäässä, Marttilassa, Loimaalla, Laitilassa, Pyhärannassa, Uudessakaupungissa ja Taivassalossa.
Mahdollisuus saada puolueeton ja laitevalmistajista riippumaton neuvoja arvioimaan kiinteistön jätevesijärjestelmän uudistustarve ilmaiseksi on aiempina kesinä osoittautunut erittäin suosituksi.
–Neuvontaa on tarjolla vain ensi kesän ja syksyn ajan. Neuvontakäynnit polkaistaan käyntiin toukokuussa. Kiinteistönomistajien kannattaa jo hyvissä ajoin kevään aikana ilmoittaa hankkeen yhteyshenkilöille kiinnostuksesta saada neuvontaa. Neuvojat ottavat kiinteistönomistajiin lähempänä kesää yhteyttä käyntiajankohtien sopimiseksi, kertoo vesiasiantuntija Hanna Sarkki Valoniasta.
Neuvonnan pääasiallinen kohderyhmä ovat kiinteistöt, joissa on vanhentunut jätevesijärjestelmä, kuten esimerkiksi perinteiset saostuskaivot ainoana jätevesien käsittelymenetelmänä. Tällaisten kiinteistöjen tulee tehostaa jätevesien käsittelyä maaliskuuhun 2016 mennessä esimerkiksi asentamalla saostuskaivojen perään maasuodattamo.
Hanketta rahoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskus.

 Lisätietoa neuvonnasta löytyy osoitteesta www.valonia.fi/hakku