Suojatiet poliisin tehovalvonnassa

0

LOUNAIS-SUOMI. Poliisi valvoo ensi viikon tehostetusti suojatieturvallisuutta. Poliisin kiinnittää huomionsa erityisesti pääväylien vaarallisiin suojateihin ja koulujen läheisyyteen. Valvonnalla poliisi haluaa muistuttaa kaikkia tienkäyttäjiä sääntöjen noudattamisesta ja yhteispelistä liikenteessä.

– Näin keväällä kesärenkaiden vaihdon myötä nopeudet nousevat ja tarkkaavaisuus saattaa herpaantua. Myös pienet koululaiset siirtyvät taas autokuljetuksista liikkumaan sekä koulu- että vapaa-ajanmatkojaan jalan tai polkupyörällä, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Poliisista muistutetaan, että suojatie ei valitettavasti ole aina nimensä mukainen, eivätkä liikennevalotkaan välttämättä tuo turvaa, koska valo-ohjauksesta huolimatta lähes neljännes suojatieonnettomuuksista tapahtuu tällaisissa risteyksissä. Tätä on poliisin mukaan syytä korostaa etenkin pienimmille liikkujille.