Valtasen Liikenne pyrkii takaisin Turuntielle

0
Nykyään Valtasen Liikenteen reittiliikennevuoroilla kulkee lähinnä koululaisia muun muassa Elisenvaarasta muualle Pöytyälle.
Nykyään Valtasen Liikenteen reittiliikennevuoroilla kulkee lähinnä koululaisia muun muassa Elisenvaarasta muualle Pöytyälle.
Nykyään Valtasen Liikenteen reittiliikennevuoroilla kulkee lähinnä koululaisia muun muassa Elisenvaarasta muualle Pöytyälle.

AURANMAA. Valtasen Liikenne Oy pyrkii aloittamaan uudelleen reittiliikenteensä vanhaa Turuntietä pitkin Oripäästä Pöytyän ja Auran kautta Turkuun. Alueen kunnilla ja muilla liikennöitsijöillä on oikeus ottaa asiaan kantaa perjantaihin mennessä. Ely-keskus ratkaisee markkinaehtoista liikennettä koskevan luvan kohtalon lähiviikkoina.
Valtanen hakee lupaa vain maanantaista perjantaihin ajettaville vuoroille. Niistä Oripäästä saakka ajettaisiin kaksi aamulla lähtevää vuoroa ja yksi iltapäivällä lähtevä vuoro. Lisäksi Pöytyän kirkolle saakka ajettaisiin päivällä yksi ja Auraan tämän lisäksi yksi iltapäivän vuoro.
Koulujen loma-aikoina Turusta ajettaisiin lisäksi Oripäähän yksi aamuvuoro ja iltapäivällä muina aikoina Auraan päättyvä vuoro liikennöisi Pöytyän kirkonkylään saakka. Pöytyän kirkonkylästä ajettaisiin koulujen loma-aikana kaksi iltapäivävuoroa Turkuun.
–Haemme lupaa kymmeneksi vuodeksi ja lupaehtojen perusteella vuoroja on ajettava ainakin kaksi vuotta, jos lupa saadaan, kertoo Valtasen Liikenteen toimitusjohtaja Petri Valtanen.
Hän laskee, että vuoroihin pitäisi saada keskimäärin 20–30 matkustajaa, jotta liikenne kannattaisi.

Lue lisää 25.04.2014 lehdestä