Auranmaalaiset loistivat valtakunnallisessa kuvataidekilvassa

0
Tarvasjokelaisten Elsa Kullan ja Adelia Lindholm-Ventolan mukaan on hauskaa, että omia taitoa saa testata valtakunnallisessa kilpailussa.
Tarvasjokelaisten Elsa Kullan ja Adelia Lindholm-Ventolan mukaan on hauskaa, että omia taitoa saa testata valtakunnallisessa kilpailussa.
Tarvasjokelaisten Elsa Kullan ja Adelia Lindholm-Ventolan mukaan on hauskaa, että omia taitoja saa testata valtakunnallisessa kilpailussa.

MARTTILA, TARVASJOKI. Auranmaalaiset alakoululaiset ovat niittäneen mainetta Osuuspankin lasten ja nuorten valtakunnallisessa kuvataidekilpailussa. Tarvasjoen koulun neljäsluokkalainen Adelia Lindholm-Ventola tuli omassa sarjassaan viidenneksi ja tokaluokkalainen Elsa Kulta sai kunniamaininnan. Viidesluokkalainen Reetta Reunanen Marttilan koulusta sai myös omassa sarjassaan kunniamaininnan.

38. kerran järjestettyyn kuvataidekilpailuun osallistui lähes 30 000 alakoululaista noin 1 200 eri koulusta. Kilpaa käytiin 6–8-vuotiaiden, 9–10-vuotiaiden ja 11–13-vuotiaiden sarjoissa. Jokaisen sarjan viisi parasta palkittiin ja kaikissa sarjoissa annettiin kunniamainintoja.

Tytöt pokkasivat palkintonsa torstaina Linnanmäellä Helsingissä. Kunniakirjojen, frisbee-kiekkojen ja palkintorahan lisäksi he hurjastelivat päivän huvipuistossa. Adelia voitti viime vuonna oman sarjansa sai toissavuonna kunniamaininnan. Seremonioihin tottunutta taituria tilaisuus ei jännittänyt yhtä paljon kuin ensikertalaisia Reettaa ja Elsaa.

Kuvataidekilpailun teemana oli tänä vuonna ”Vie meidät mielikuvitusmaailmaan”. Lue tiistain Viikkolehdestä, mitä tuomaristo sanoi nuorten taiteilijoiden töistä ja mistä kolmikko sai ideat teoksiinsa.

 

Lue lisää 27.5.2014 lehdestä