Yläneen osuuspankki maan kolmanneksi paras pankki

0

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen osuuspankki sijoittui Kauppalehden keskiviikkona julkaisemassa valtakunnallisessa pankkivertailussa sijalle kolme. Vertailussa tarkasteltiin muun muassa tuottojen kasvua, vakavaraisuutta ja kulujen suhdetta tuottoon.
–Pystyimme viime vuonna tekemään 52 sentillä euron tuoton. Se on koko homman ydin pankkitoiminnassa niin kuin kaikessa muussakin yritystoiminnassa, summaa Yläneen osuuspankin toimitusjohtaja Heikki Eskola.
Paljon kertoo myös vakavaraisuusprosentti, joka oli viime vuonna 37,6. Pankin liiketulos oli viime vuonna 0,8 miljoonaa euroa eli liiketulosprosentti oli  40,6.
Yläneen osuuspankki ei ole vain yläneläisten pankki. Monet paikkakunnalta pois muuttaneet ovat pankin asiakkaita vielä vuosikymmeniä muuton jälkeen.