Tilapula vaivaa täpötäydessä Riihikosken koulussa

0
Riihikosen koulun uusi rehtori Minna Savo, eläköityvä rehtori Marjo-Riitta Nukarinen ja johtokunnan puheenjohtaja Marika Loponen patistavat päättäjiä nopeisiin toimiin koulun laajentamiseksi.
Riihikosen koulun uusi rehtori Minna Savo, eläköityvä rehtori Marjo-Riitta Nukarinen ja johtokunnan puheenjohtaja Marika Loponen patistavat päättäjiä nopeisiin toimiin koulun laajentamiseksi.
Riihikosken koulun uusi rehtori Minna Savo, eläköityvä rehtori Marjo-Riitta Nukarinen ja johtokunnan puheenjohtaja Marika Loponen patistavat päättäjiä nopeisiin toimiin koulun laajentamiseksi.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Vaikka koulujen kesälomaa on vielä pitkä pätkä jäljellä, Riihikosken koululla pohditaan jo tulevaa ja murehditaan koulun ahtaita tiloja. Tuoreessa kannanotossaan Pöytyän kunnanhallitukselle koulun johtokunta vaatii, että koulun laajentamisen suunnitteleminen aloitetaan pikaisesti, koska koulu on ääriään myöten täynnä.

Elokuussa koulun rehtorina aloittava, koulussa pitkään opettanut Minna Savo kertoo, että kaksi nelosluokkaa toimii jo nyt yhdessä tilassa tilapulan takia. Erillisiä ryhmätyötiloja tai käsityöluokkaa ei ole. Osa oppilaista ruokailee luokissa ruokalan ahtauden takia. Auditorioon koko porukka mahtuu juuri ja juuri.

Oppilasennusteen mukaan vuonna 2017 Riihikosken kouluun tarvitaan kaksi luokkahuonetta lisää. Vuonna 2020 kaikki vuosiluokat pitää jakaa kahdeksi opetusryhmäksi, jolloin tarvitaan 12 luokkaa nykyisen kahdeksan sijaan.

Miten kunnanjohtaja vastaa johtokunnan huoleen? Asia selviää tiistain Viikkolehdestä!

Lue lisää 24.6.2014 lehdestä