Ajonopeudet tehovalvontaan ensi viikolla

0

AURANMAA. Poliisi valvoo ensi viikon ajan ajonopeuksia tehostetusti eri puolilla maata. Nopeusvalvonta toteutetaan pääasiassa automaattivalvontana sekä kiinteillä että siirrettävillä automaattivalvontakameroilla.

– Suurten ylinopeuksien määrä on kesäkuukausina suurimmillaan, koska ajo-olosuhteet ovat hyvät. Poliisi on huolissaan siitä, että törkeät ylinopeudet ovat alkuvuonna nousseet merkittävästi. Ylinopeus on taustatekijänä noin kolmanneksessa kuolemaan johtaneista tieliikenneonnettomuuksista, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta sanoo.

Koulujen alku on tuonut pienet koululaiset mukaan liikenteeseen. Poliisista muistutetaan, että autoilijoiden tulee aina noudattaa erityistä varovaisuutta, kun he näkevät pienen lapsen liikenteessä.