Pöytyä liittyi valtakunnalliseen potilastietoarkistoon

0

PÖYTYÄ. Pöytyän terveyskeskuksessa ja Pöytyän ja Auran terveysasemilla asioivien potilaiden tiedot viedään jatkossa uuteen valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon. Pöytyä liittyi arkistoon viime viikolla.
Valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon tallennetaan niin potilaskertomustiedot, riskit, rokotustiedot, voimassaoleva lääkitys kuin laboratoriotuloksetkin. Tiedot tallennetaan edelleen myös terveydenhuolto-organisaatioiden omiin potilastietojärjestelmiin.
Täysi-ikäiset potilaat pääsevät katsomaan tietojaan Omakanta-verkkopalvelusta, osoitteesta www.kanta.fi. Palveluun voi kirjautua pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.
Potilastiedon arkistosta on hyötyä niin potilaalle kuin terveydenhuollon henkilökunnalle, kun potilastiedot ovat kaikkien potilasta hoitavien käytettävissä.
Potilastietojen vieminen valtakunnalliseen arkistoon aloitettiin Varsinais-Suomessa huhtikuussa. Ensimmäisenä arkistoon liittyivät Paimion, Sauvon, Someron ja Laitilan terveyskeskukset. Myös muut  maakunnan terveyskeskukset tulevat liittymään valtakunnalliseen arkistoon vaiheittain vuoden 2014 aikana.
Potilastiedon arkisto on osa Kanta-palveluja (Kansallinen Terveysarkisto).