Pöytyän taposta viisi vuotta vankeutta

0

PÖYTYÄ/Riihikoski. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on antanut tuomion jutussa, jossa nainen puukotti miehen kuoliaaksi rivitaloasunnossa Riihikoskella viime kesäkuussa. 19-vuotias nainen sai viiden vuoden vankeusrangaistuksen hätävarjelun liioitteluna tehdystä 35-vuotiaan miehen taposta.

Nainen tunnusti lyöneensä miestä veitsellä ja aiheuttaneensa tämän kuoleman, mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän oli oman tulkintansa mukaan puolustautunut miehen oikeudettomalta hyökkäykseltä. Tapahtumapaikalla ei ollut muita henkilöitä, joten syyttäjän näyttö perustui suurelta osin naisen kertomaan.

Oikeuden mukaan syytteen tueksi esitetyssä todistelussa ei tullut esiin sellaisia seikkoja, jotka osoittaisivat naisen kertomuksen epäluotettavaksi. Käräjäoikeus katsoi, että kysymys oli hätävarjelusta. Oikeus tuli kuitenkin siihen tulokseen, että uhrin hyökkäys tekijää kohtaan ei ollut niin vaarallinen ja yllätyksellinen, että uhriin rintaan kohdistunut voimakas veitsenisku olisi ollut puolustettavissa.

Vankeusrangaistuksen lisäksi nainen tuomittiin maksamaan uhrin omaisille yhteensä noin 34 000 euroa vahingonkorvauksia.

Oikeudenkäynti toimitettiin suljetuin ovin ja oikeudenkäyntiasiakirjat määrättiin suurelta osin salassa pidettäviksi. Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi jutusta ainoastaan julkisen selosteen.

Jutun asianomistajien henkilöllisyys on määrätty salassa pidettäväksi 60 vuotta asian vireille tulosta. Käräjäoikeus perustelee salassapitoa sillä, että vainajan yksityiselämään liittyvien arkaluontoisten asioiden julkaiseminen loukkaisi uhrin muistoa ja hänen läheisiään.