Rekry-opiskelijat valmistuivat lähihoitajiksi

0
Hyvä yhteishenki on auttanut rekry-opiskelijoita saamaan opinnot valmiiksi.
Hyvä yhteishenki on auttanut rekry-opiskelijoita saamaan opinnot valmiiksi.
Hyvä yhteishenki on auttanut rekry-opiskelijoita saamaan opinnot valmiiksi.

AURANMAA. Tiettävästi koko Suomessa ainutlaatuinen kuntien tukema rekry-koulutus saatiin perjantaina päätökseen, kun kahdeksan lähihoitajaa painoi lakin päähänsä Loimaan ammatti- ja aikuisopistossa. Vaikka ilmassa oli riemua uudesta ammatista, kuntien sitoutuminen työllistämiseen sai porukalta kritiikkiä.
Kyseessä on Loimaan TE-toimiston järjestämä kaksivuotinen aikuisille tarkoitettu rekry-koulutus, jossa olivat mukana Marttilan, Oripään ja Tarvasjoen kunnat. Ideana oli, että opiskelijat tekevät harjoittelunsa kunnissa ja valmistuttuaan työllistyvät niihin. Opiskelijoiden mukaan kaikki kunnat eivät pysty tarjoamaan pitkiä työsuhteita opiskelun päätteeksi. Marttila tosin saa työllistäjänä opiskelijoilta kehuja.
–Jos alun perin oli tarkoitus, että kunnissa on työpaikka, kuntien olisi pitänyt sitoutua siihen, vampulalainen Henna Hakala sanoo.
–Jos paikkoja on auki, oletuksena on, että niitä tarjottaisiin rekry-opiskelijoille ensisijaisesti, Minna Kuokkanen Marttilasta pohtii.

Lue lisää 2.9.2014 lehdestä