Jeena kulkee kouluun traktorimönkijällä

0
Ysiluokkalainen Jeena Jussila on ajanut traktorimönkijällä viime kesästä saakka, jolloin hän suoritti traktorikortin.
Ysiluokkalainen Jeena Jussila on ajanut traktorimönkijällä viime kesästä saakka, jolloin hän suoritti traktorikortin.
Ysiluokkalainen Jeena Jussila on ajanut traktorimönkijällä viime kesästä saakka, jolloin hän suoritti traktorikortin.

TARVASJOKI. Pitkät hiukset hulmuavat, kun tarvasjokelainen ysiluokkalainen Jeena Jussila kurvaa Tarvasjoen koulun pihaan. Menopeli on tavanomaisesta poikkeava: Jussila huristaa kouluun traktorimönkijällä.

–Tämä on niin massiivinen ja hieno, halusin jotain erilaista, hän perustelee ihastustaan ajoneuvoon.

Jussila kertoo yllättyneensä itsekin, kun isä suostui traktorimönkijän hankintaan. Hän uskoo, että päätökseen vaikutti se, että mönkijällä voi tehdä myös lumitöitä ja vetää tavaraa peräkärryllä. Eniten sitä käyttää kuitenkin Jeena noin kilometrin koulumatkaansa.

Täysin ainutlaatuinen Jussilan kulkupeli ei kylän nuorison keskuudessa ole: myös toinen tarvasjokelainen ysiluokkalainen kulkee traktorimönkijällä kouluun. Se on Jussilasta hyvä, ”ettei ole ihan erilainen”.

Lue lisää 24.10.2014 lehdestä