Poliisi epäilee myös kalustovajan paloa tuhopoltoksi

0
Torstai-illalla syttynyt kalustovaja paloi maan tasalle. Kuva: Simo Päivärinta
Torstai-illalla syttynyt kalustovaja paloi maan tasalle. Kuva: Simo Päivärinta
Torstai-illalla syttynyt kalustovaja paloi maan tasalle. Kuva: Simo Päivärinta

PÖYTYÄ/Kumila. Noin 100 neliön suuruinen kalustovaja tuhoutui täysin tulipalossa Pöytyällä Kaurilantiellä myöhään torstai-illalla. Iltakymmenen jälkeen syttyneessä palossa tuhoutuivat myös vajassa olleet kalustot. Vajassa oli leikkuupuimuri, traktori ja peräkärry.
Palon syttymissyytä ei vielä perjantaiaamulla tiedetty. Palopäällikkö Pertti Kulmalan mukaan tämä palo ei aivan sovi samaan kuvioon Auranmaalla viime viikkoina sattuneiden tuhopolttoyritysten kanssa. Poliisi kuitenkin lähtee siitä, että sytyttäjä on sama.
–Perustelemme sitä sillä, että paloja on ollut hirveän paljon samalla alueella. Tässä tapauksessa palon tekninen tutkinta ja syttymistavan osoittaminen vain on hankalampaa, koska rakennus paloi kokonaan, rikosylikonstaapeli Lassi Harala sanoo.
Paloa sammuttamassa olivat Pöytyän ja Auran yksiköt. Ensimmäisen yksikön saapuessa paikalle vaja oli jo täyden palamisen vaiheessa. Pelastuslaitoksen ripeän toiminnan ansiosta saatiin estettyä palon leviäminen läheiseen kuivurirakennukseen.
Palanut vaja oli rakennettu vuonna 1990. Vajassa ei ollut sähköjä, mutta Kulmala ei tässä vaiheessa laske sähköpalonkaan mahdollisuutta pois. Rakennuksen omistajat eivät olleet käyneet vajassa viime viikkojen aikana.
Juttua on päivitetty.

Lue lisää 28.10.2014 lehdestä