Mies katkaisi jalkansa puunkaatohommissa

0

PÖYTYÄ/Yläne. Iäkkään yläneläismiehen puunkaatoreissu päättyi onnettomasti tiistaina ennen puolta päivää lähellä Yläneen keskustaa. Mies oli metsässä kaatamassa puuta, kun kaatuvan puun tyvi heilautti miehen kumoon. Hänen toinen jalkansa jäi kaatuvan puun alle ja meni säärestä poikki.

Mies pystyi kuitenkin kaivamaan kännykkänsä esiin ja soittamaan vaimolleen, joka hälytti pelastusviranomaiset paikalle. Päivystävän palomestarin Olli Suomisen mukaan viranomaiset pääsivät miehen vaimon tarkkojen ohjeiden avulla nopeasti paikalle. Tapahtumapaikka oli noin 200 metriä metsään Oripääntiestä, ja sinne pääsi polkua pitkin.

Mies oli Suomisen mukaan hyvässä kunnossa ja tajuissaan pelastusviranomaisten saapuessa paikalle. Hän oli saanut vedettyä jumissa olevan jalkansa pois saappaasta. Mies vietiin ambulanssilla sairaalaan jatkohoitoon. Suomisen mukaan oli onni onnettomuudessa, että mies sai soitettua apua.

– Matkapuhelin kannattaa aina pitää mukana, hän muistuttaa.