Pop up -synnytysyksikkö nousee Kyröön

0

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrön torille pystytetään perjantaina kello 13-14 avoinna oleva ”pop up -synnytysyksikkö”. Synnytyksiä torilla ei sentään hoideta, vaan kyseessä on osallistuminen valtakunnalliseen, pienten synnytysosastojen puolesta järjestettävään mielenilmaukseen. Kyrössä puolustettavana on varsinkin Salon aluesairaalan synnytysosasto.

Kyrön mielenilmauksen järjestävät Loukonkulman Martat.

–Meillä on martoissa paljon juuri lapsen saaneita sekä myös heitä, joilla on hyviä kokemuksia synnyttämisestä joko Salon aluesairaalassa tai synnytysosastonsa jo lakkauttaneessa Loimaan aluesairaalassa, kertoo Loukonkulman Marttojen puheenjohtaja Miia Lehtonen.

Hän toivoo, että mielenilmaukseen lähtee mukaan mahdollisimman paljon henkilöitä jotka kokevat asian itselleen läheiseksi.

Pop up -synnytysyksikössä siihen tutustuvia opastetaan kapalointiin tilapäisvälineillä, kuten lapsen isän takilla ja esitellään matkasynnyttäjän ”survival pack”. Luvassa on myös tietoa siitä, kuinka paljon synnytysmatkat pitenevät ja matkasynnytykset lisääntyvät, jos suunnitelmat pienten synnytysosastojen lakkauttamisesta toteutuvat.