Salon synnytysosasto sai taustatukea

0
Marjo Laihia, Miia Lehtonen ja Piia Pyöli liputtavat Salon aluesairaalan synnytysosaston puolesta. Loukonkulman Marttojen mielenilmaus pidettiin Kyrön torilla.
Marjo Laihia, Miia Lehtonen ja Piia Pyöli liputtavat Salon aluesairaalan synnytysosaston puolesta. Loukonkulman Marttojen mielenilmaus pidettiin Kyrön torilla.
Marjo Laihia, Miia Lehtonen ja Piia Pyöli liputtavat Salon aluesairaalan synnytysosaston puolesta. Loukonkulman Marttojen mielenilmaus pidettiin Kyrön torilla.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrön torilla järjestettiin perjantaina mielenilmaus Salon aluesairaalan synnytysosaston puolesta. Mielenilmauksen takana oli Loukonkulman Martat.
Muiden pienten synnytysosastojen tavoin Salon yksikön kohtalo on vaakalaudalla, kun sairaanhoitopiirin synnytykset halutaan säästösyistä keskittää TYKSiin. Vaara pyörii, että riskialttiit matkasynnytykset lisääntyvät.
Martat olivat koonneet Kyrön torille pystytettyyn pop up -synnytysyksikköön, pakettiauton tavaratilaan, reissusynnytyksissä tarpeellista rekvisiittaa: hevosloimia, nippusiteitä, ilmastointiteippiä ja tietysti äidille tuhti suklaalevy. Desinfiointiainettakin tarvitaan ja kunnon hanskat. Vastasyntyneen voi pyöräyttää kapaloihin vaikka isän paitaan. Torin synnytysyksikössä oli kapaloinnin taitoakin mahdollisuus harjoitella.
–Tietysti toivomme, ettei päätöksiä tehtäisi aina rahan perusteella. Salon synnytysosasto on toimiva ja perheystävällinen paikka. Itsellä on synnytyskokemusta sekä Salosta että TYKSistä, totesi Marttojen puheenjohtaja Miia Lehtonen.
Vankasti samaa mieltä olivat Piia Pyöli sekä Marjo Laihia, joka kehui Salon osaston lämminhenkistä ilmapiiriä. Marttojen joukossa on myös suuri joukko naisia, jotka ovat synnyttäneet Loimaan aluesairaalassa, jonka synnytysosasto lakkautettiin jo joitakin vuosia sitten.
–Salossa on rauhalliset perhehuoneet, joissa äiti ja isät saavat tutustua lapseen rauhassa. TYKSissä on jo nykyisellään paljon synnytyksiä ja pienet tilat.