Aikuisten poika sopii niin aikuisille kuin pojillekin

0
Kari Hietalahti ja Esa Nikkilä tähdittävät Aikuisten poikaa.
Kari Hietalahti ja Esa Nikkilä tähdittävät Aikuisten poikaa.
Kari Hietalahti ja Esa Nikkilä tähdittävät Aikuisten poikaa.

Ohjaaja: Juha Lehtola
Pääosissa: Esa Nikkilä, Kari Hietalahti, Susanna Haavisto, Esko Salminen, Sulevi Peltola, Maria Heiskanen, Tommi Korpela

Aikuisten poika, on suomalainen elokuva, joka sai ensi-iltansa tämän vuoden elokuussa. Tarinan päähenkilön, 11-vuotiaan Oliverin, vanhemmat kuolevat traagisesti liikenneonnettomuudessa. Oliver vastoin odotuksia ei juurikaan osoita suremisen merkkejä, vaan ryhtyy tutkimaan vanhempiensa tapausta. Päämääränään hänellä on selvittää ajoiko hänen isänsä ylinopeutta, niin kuin kylillä huhutaan, vaikka itse hän ei tätä suostu uskomaan. Tutkiessaan tapausta Oliver saa apua eri aikuisilta, joihin hän sattumalta tutustuu tutkimustensa lomassa.
Elokuvan kesto, noin puolitoista tuntia, on juuri siedettävän mittainen. Elokuva on ihan mukavaa katseltavaa ja saattaisi soveltua hyvin vaikkapa lapsiperheelle. Kuitenkin juoni on kaikessa yksinkertaisuudessaan ehkä vähän turhankin yksinkertainen.
Elokuvan lopuksi mietin, että oliko elokuvan opetus se, että kaahaaminen ei kannata vai mikä? Hyvä opetus sinänsä. Elokuvasta löytyy myös tuttuja kasvoja, jotka ovat esiintyneet lukuisissa suomalaisissa elokuvissa, kuten Tommi Korpela, Kari ”Hissu” Hietalahti, Esko Salminen sekä Sulevi Peltola. Oliverin roolin näyttelee nuori Esa Nikkilä.
Kaiken kaikkiaan elokuva on mukavaa ajanvietettä ja surullisesta aiheestaan huolimatta elokuva sisältää paljon huumoria ja on pohjimmiltaan elämänmyönteinen. Ajatus siitä, että elämä kantaa vaikeiden aikojenkin yli, toimii elokuvan keskeisenä teemana. Elokuva on puhutteleva ja soveltuu lähes kaikenikäisille. (T.P.)
***

Arvosteluasteikko:
***** unohtumaton
**** hieno
*** kannattaa katsoa
** kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
* ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen