Kirkon kaapit aukenivat etsijöille

0
Piilosilla olon ja lyhyen hartauden jälkeen osallistujat kiersivät kirkon lyhtyjen valossa.
Piilosilla olon ja lyhyen hartauden jälkeen osallistujat kiersivät kirkon lyhtyjen valossa.
Piilosilla olon ja lyhyen hartauden jälkeen osallistujat kiersivät kirkon lyhtyjen valossa.

PÖYTYÄ/Karinainen. Karinaisten kirkossa tuuletettiin pyhäinpäivän aatonaattona kaappeja oikein urakalla, kun iso joukko lapsia lähti pimeään kirkkoon leikkimään piilosta Pöytyän seurakunnan työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa. Lähes pimeässä kirkossa lyhtyjen ja kynttilöiden valossa liikkuneet lapset aukoivat rohkeasti kaappeja, kurkistivat saarnastuoliin ja kiipesivät lehtereille.
Suuria uskonsalaisuuksia ei ehkä ratkottu, mutta mukana olleet liki 90 lasta  tietävät nyt melko tarkkaan, miltä sakastissa näyttää, onko urkuparvelta hyvä näköala ja kuinka pieneen tilaan pappi voi piiloutua.
Tapahtuma kiinnosti lapsia niin paljon, että useimmat olivat valmiita tulemaan kirkkoon toistekin – ja ihan varmasti ainakin piilosille.

Lue lisää 04.11.2014 lehdestä