Minna Hallanheimo ei ota taka-askelia voimalinjakiistassa

0
Rautarouvaksi nimetty Liedon ja Forssan välinen voimalinja halkoo Tarvasjoen Kallelassa Olli ja Minna Hallanheimon viljelysmaita. Taustalla Hallanheimojen kotitila.
Rautarouvaksi nimetty Liedon ja Forssan välinen voimalinja halkoo Tarvasjoen Kallelassa  Olli ja Minna Hallanheimon viljelysmaita. Taustalla Hallanheimojen kotitila.
Rautarouvaksi nimetty Liedon ja Forssan välinen voimalinja halkoo Tarvasjoen Kallelassa Olli ja Minna Hallanheimon viljelysmaita. Taustalla Hallanheimojen kotitila.

TARVASJOKI/Kallela. Korkein hallinto-oikeus (KHO) hylkäsi muutama viikko sitten tarvasjokelaisten valitukset, jotka oli tehty valtioneuvoston myöntämää maiden lunastus- ja ennakkohaltuunottolupaa vastaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Caruna Oy:llä, entisellä Fortum Sähkönsiirto Oy:llä, on lupa rakentaa noin 1,8 kilometrin mittainen 110 kilovoltin sähkönsiirtolinja Tarvasjoen Kallelaan.

Lähes kuusi vuotta kestäneen taistelun lopputulos saa kallelalaiset pöyristymään.

–Jos vastapuolia on kaksi, pitäisi molempien argumentit tutkia yhtä tarkasti. Kallelalaisten kaikki hallinnollisiin epäselvyyksiin kohdistamat dokumentit jätettiin syystä tai toisesta tutkimatta. Tällainen menettely vain entisestään lisää epäilyjä, miksi kaavasta poikettiin ilman perusteluja. Helsingin hallinto-oikeus ei puolestaan ottanut tutkittavakseen valitusta Energiaviraston vanhaksi menneestä rakennusluvasta, harmittelee kamppailun etulinjassa oleva Minna Hallanheimo.

–Valitamme KHO:n ratkaisusta EU-tuomioistuimeen sekä oikeuskanslerille ja hallinto-oikeuden ratkaisusta KHO:een. En itke menetettävän maan perään, kohta maata voi olla kaksi metriä nenän päällä, mutta peräänkuulutan pienen ihmisen oikeusturvaa. Olemme kärsineet vääryyttä. Meidät kallelalaiset on jätetty yksin, Hallanheimo puuskahtaa.

Lue lisää 11.11.2014 lehdestä