Myös auralaisia kiinni suuressa huumetutkinnassa

0

LOUNAIS-SUOMI. Kesän Down by the laiturin parista huumeiden käyttöön liittyneestä tapahtumasta alkunsa saanut ja laajemmalle levinnyt esitutkinta on valmistunut ja lähtenyt syyttäjälle syyteharkintaan.

120 Turun seudulla asuvaa nuorta epäillään huumausaineen käyttörikoksista ja osaa huumausainerikoksista. Valtaosa epäillyistä on Turusta, Kaarinasta, Liedosta ja Raisiosta, mutta kuudesta muualla asuvasta kaksi on auralaisia. Auralaisnuoria epäillään huumeiden käytöstä.

Kaikissa epäillyissä tapauksissa nuoret ovat käyttäneet pääasiallisesti kannabista, mutta myös ekstaasia on ollut tarjolla jonkin verran. Joka viides epäilty on tyttö ja valtaosa porukasta on alle 18-vuotiaita.

Ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä toteaa nuorten suhtautumisen kannabikseen muuttuneen entistä sallivammaksi. Nuorten juhlissa siitä on tullut jo tupakan ja alkoholin lisäksi kolmas vaihtoehto. Kannabista saadaan yleensä kavereilta.

–Käyttäjien joukossa on myös koulussa hyvin menestyviä ja  erilaisissa harrastuksissa viihtyviä nuoria. Kannabiksen käytön leviämiseen riittää, että kaveriporukassa on yksi nuori joka käyttää sitä, Aro-Heinilä varoittaa.