Juhlien jälkeen on hyvä hetki hiljentyä

0
Marja Seppälä hiljentyy mielellään runojen parissa.
Marja Seppälä hiljentyy mielellään runojen parissa.
Marja Seppälä hiljentyy mielellään runojen parissa.

ORIPÄÄ. Joulu mielletään rauhoittumisen juhlaksi, mutta käytännössä monen joulu on yhtä hulinaa. On joulustressiä, paikasta toiseen menemistä ja eri sukupolvien kohtaamista. Oripään seurakunnan diakonissa Marja Seppälä näkikin näin tammikuussa, joulukiireiden jäätyä taakse, sopivan hetken hiljentymiseen.
–Tässä kohtaa, kun on ollut paljon juhlapyhiä, on tila ja paikka hiljentyä kysymään, mitä itselle kuuluu, Seppälä sanoo.
Tiistaina Oripäässä vietetäänkin hiljaisuuden iltaa, jonka tarkoituksena on Seppälän mukaan tarjota ihmisille tilaa ja mahdollisuus pysähtymiseen ja hiljentymiseen Jumalan sanan ääressä. Tilaisuus alkaa iltapalalla ja päättyy ehtoolliseen. Siinä välissä kuunnellaan hiljentymiseen johtavia tekstejä Raamatusta ja lauluja Hiljaisuuden messusta sekä tietenkin hiljennytään kukin valitsemallaan tavalla.
Seppälän mielestä hiljentyminen on tärkeää, jotta nähtäisiin missä ollaan ja eletään. Hän uskoo, että hiljentyminen auttaa huomaamaan kauneuden, joka ympäröi meitä jokaisena vuodenaikana.
Kaikille hiljentyminen ei kuitenkaan ole mieleen, joillekin se saattaa olla jopa ahdistava kokemus. Seppälän mielestä kannattaa pohtia, mikä saa ihmisen kaipaamaan hälinää ja hässäkkää ympärilleen.
Seppälä muistuttaa elämän itsessään olevan täynnä toimintaa ja tapahtumia, jotka käynnistävät monesti ”miksi näin käy” -kysymykset.
–Meissä jokaisessa on Jumalan kokoinen aukko ja kaipaus Jumalan yhteyteen, hän pohtii ja rohkaisee kaikkia osallistumaan hiljaisuuden iltaan.

Hiljaisuuden ilta Oripään seurakuntatalolla tänään kello 17 alkaen. 

Lue lisää 13.1.2015 lehdestä