Mikä on uutinen ja miksi lehdissä on mainoksia?

0
Ilona Toivonen (vas.), Saara Järvinen ja Miina Rantala etsivät Viikkolehdestä kiinnostavia juttuja.
Ilona Toivonen (vas.), Saara Järvinen ja Miina Rantala etsivät Viikkolehdestä kiinnostavia juttuja.
Ilona Toivonen (vas.), Saara Järvinen ja Miina Rantala etsivät Viikkolehdestä kiinnostavia juttuja.

PÖYTYÄ/Heikinsuo. Kuluvalla viikolla on vietetty kouluissa sanomalehtiviikkoa. Heikinsuon koululaiset ovatkin perehtyneet lehtiin tarkoin muun muassa pohtimalla, mikä on uutinen ja miksi lehdissä on mainoksia.
–Lehdissä on mainoksia, että kauppoihin tulisi asiakkaita, ekaluokkalainen Samuel Kankare on oppinut.
Oppilaiden huomio kiinnittyi Viikkolehden tiistain numerossa etenkin yhteen ilmoitukseen: siihen, jossa oli karvahattu. Uutisista ja muista jutuista kiinnostavimpia oli oppilaiden mielestä muun muassa ratsastuskilpailutulokset, peliraportti jääkiekko-ottelusta sekä Härkätien 4H:ta koskenut juttu.
Jos oppilaat pääsisivät itse kirjoittamaan lehtijuttuja, Samuel kirjoittaisi leipomisesta ja Erik Mäkelä hiihdosta. Neljäsluokkalainen Miina Rantala tykkäisi kirjoittaa ja lukea kirja-arvosteluja ja -vinkkauksia.

Lue lisää 6.2.2015 lehdestä