Luokkakokous iskee nauruhermoon

0
Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg koheltavat onnistuneesti Luokkakokous-elokuvan rooleissaan.
Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg koheltavat onnistuneesti Luokkakokous-elokuvan rooleissaan.
Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg koheltavat onnistuneesti Luokkakokous-elokuvan rooleissaan.

Ohjaaja: Taneli Mustonen
Pääosissa: Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa, Sami Hedberg

Helmikuun lopulla ensi-iltansa saanut Luokkakokous on suomalaisen komedian helmiä. Elokuvassa kolme keski-ikäistä miestä; perheenisä Niklas (Hirviniemi), naistenmies Tuomas (Linnonmaa) sekä naurettavan lapsellinen Antti (Hedberg) matkaavat kotikaupungissaan pidettävään lukion luokkakokoukseen. Matkan tarkoituksena on hengähdystauko ongelmista ja nauttia viikonlopun kestävästä vapaudesta.
Näyttelijävalinnat olivat osuvia, sillä koko kolmikko on naurattanut suomalaisia jo vuosia. Hirviniemi on tuttu Putouksesta, Hedberg taas yksi Suomen suosituimmista koomikoista ja Linnonmaan juttuja on kuultu pitkään radiosta. Kolmikko on nappivalinta elokuvaan, jonka tehtävänä on saada vatsalihakset kipeiksi nauramisesta. Elokuva on täydellinen valinta stressin keskellä oleville abiturienteille ja muille opiskelijoille, jotka kaipaavat hetkeä, jolloin voi jättää aivot narikkaan.
Elokuva on täynnä noloja tilanteita ja loistavaa tilannekomiikkaa. Huumori on luonteeltaan ajoittain aika härskiä, mutta myös muille katsojille löytyy varmasti sopivaa huumoria. Luonteeltaan elokuva on pelkästään äijäelokuvaa ja näin ollen osittain myös sovinistinen; tietenkin humoristisella tavalla. Kaikkia katsojia tämä ei kuitenkaan välttämättä viehätä.
Vaikkei elokuva ole saanutkaan ylemmän tason kriitikoilta kummoisia arvioita, on kyseessä kuitenkin komedia, joka kannattaa käydä katsomassa, jos haluaa aivotonta toimintaa arjen keskelle. (E.A.)
* * * *

Arvosteluasteikko
* * * * *   Hulvaton.
* * * *   Hupaisa.
* * *  Kannattaa katsoa.
* *  Kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on totaalinen tylsistyminen.
*  Ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi totaalinen tylsistyminen.