Poliisi valvoo ensi viikolla tehostetusti turvavöiden käyttöä ja nopeuksia

0

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomen poliisilaitos valvoo ensi viikolla useissa kohteissa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa nopeuksia ja turvavöiden käyttöä. Valvonnan tavoitteena on, että kaikki autoissa matkustavat käyttäisivät turvavyötä ja näin lisäisivät omaa turvallisuuttaan. Valvonnalla pyritään myös vähentämään ylinopeuksia liikenteessä, sillä ylinopeuden merkitys vakavien onnettomuuksien aiheuttajana on suuri.

Poliisi muistuttaa, että mahdollisen onnettomuuden sattuessa ylinopeus ja turvavyön käyttämättömyys on vaarallinen yhdistelmä.
Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien mukaan turvavyön käyttö olisi pelastanut kymmeniä tieliikenteessä kuolleita. Liikenneturvan kokoamien tilastojen mukaan turvavyötä käyttää Varsinais-Suomen taajamissa 90 prosenttia ja Satakunnassa 94 prosenttia henkilöauton etupenkillä matkustavista. Taajaman ulkopuolella vastaava käyttöaste on molemmissa maakunnissa 95 prosenttia.

Valvontaoperaatio on osa Euroopan liikennepoliisien yhteistyöelin Tispolin järjestämää valvontateemaa, johon myös Suomen poliisi osallistuu.