Pulloposti toi terveisiä parinkymmenen vuoden takaa

0
Andre Dahlbergin työkaveri löysi Käyrän vankilan kohdilla Aurajoesta pinnalle pulpahtaneen pullopostin.
Andre Dahlbergin työkaveri löysi Käyrän vankilan kohdilla Aurajoesta pinnalle pulpahtaneen pullopostin.
Andre Dahlbergin työkaveri löysi Käyrän vankilan kohdilla Aurajoesta pinnalle pulpahtaneen pullopostin.

AURA. Lokakuussa 1993 kaksi tyttöä laittoi pullopostia Aurajoen kuljetettavaksi. Jokin aika sitten Käyrän vankilan työntekijät löysivät tuon pullon posteineen vankilan porakaivon paikkeilta Aurajoen rannalta. Pulloposti oli tehnyt 21 vuodessa ja 5 kuukaudessa matkaa noin neljä kilometriä.

–Joki oli pullopostin löytyessä osittain jäässä, mutta pullo oli vesirajassa ja olisi voinut hyvinkin jatkaa eteenpäin, Andre Dahlberg kertoo ja hämmästelee, kuinka hyvin toinen kirjeistä oli säilynyt.

Tuosta paremmin säilyneestä kirjeestä pystyy lukemaan, että sen lähettäjä oli serkkutyttönsä luona Aurassa synttäreillä. Tyttö itse asui kertomansa mukaan Liedossa. Hän kertoi kirjeessä myös vitsin ja säätilasta, joka tuolloin 16.10.1993 kello 16.53 oli kylmä ja tuulinen.

Toisen tytön kirjoittamasta kirjeestä saa enää selvän vain nimestä. Tämän ja toisen kirjeen yhteystietojen kautta Dahlberg työkaverinsa Maarit Niemisen ja Facebookin avustuksella pääsi kirjeen lähettäneiden jäljille.

Kuten Dahlberg oikein osasi arvata, tytöt olivat pullopostin lähettäessään 11–12-vuotiaita. Heistä kumpaakaan ei haastateltavaksi tavoitettu, mutta sen verran heistä tiedetään, että toinen asuu nykyisin Porissa ja toinen Intiassa.

 

Lue lisää 27.3.2015 lehdestä