Marttilan innokkaat ennakkoäänestäjät entistäkin innokkaampia

0

AURANMAA. Marttilalaiset äänestivät eduskuntavaaleissa jälleen auranmaalaisista innokkaimmin ennakkoon. Tiistaina päättyneessä ennakkoäänestyksessä 38,6 prosenttia Marttilan äänioikeutetuista käytti äänensä. Ennakkoäänestysinto kasvoi Marttilassa melkoisesti vuoden 2011 vaaleista: tuolloinkin Marttilassa oli Auranmaan innokkaimmat ennakkoäänestäjät, ja lukema oli silloin 35,2.

Pöytyällä äänestysinto oli tällä kertaa Auranmaan toiseksi innokkaita: 32,5 prosenttia pöytyäläisistä on jo käynyt uunilla.

Koskella äänesti ennakkoon 32,4 ja Aurassa 32,1 prosenttia äänioikeutetuista.

Oripään ennakkoäänestysprosentti laski melkoisesti neljän vuoden takaisesta: oripääläisistä 29,5 prosenttia on käyttänyt äänensä ennakkoon. Neljä vuotta sitten heitä oli 34,4 prosenttia.

Tarvasjoelta kirjattiin tälläkin kertaa kaikista alhaisin lukema, sillä Tarvasjoen kirjastossa pääsi äänestämään ennakkoon vain kahtena päivänä, torstaina ja maanantaina. Torstaina uurnilla kävi 88 äänestäjää ja maanantaina 89. Tarvasjoen ennakkoäänestysprosentti jäi näin ollen noin 12 prosenttiin. Neljä vuotta sitten Tarvasjoen ennakkoäänestysprosentti oli 24,8. Niin tarvasjokelaiset kuin muutkin ennakkoäänestäjät ovat tosin voineet antaa äänensä muissa kuin oman kotipaikkansa ennakkoäänestyspaikoissa.

Varsinaissuomalaisista 32,8 prosenttia käytti äänensä ennakkoon. Koko maan lukema oli 31,9.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 19.4. Vaalipäivänä äänestetään siinä äänestyspaikassa, joka lukee kotiin kannetussa äänioikeusilmoituksessa. Äänestyspaikat ovat sunnuntaina auki kello 9–20.