Pöytyän kunnanhallitus lyttää isot tuulimyllyt – tuulivoimayhtiö kimpaantui esityksestä

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanhallitus haluaa viedä teollisen mittakaavan tuulivoimalat mahdollisimman kauas asutuksesta, minimissään kahden kilometrin päähän. Käytännössä linjaus tarkoittaa, etteivät NWE Sales Oy:n Pöytälle kaavailemat tuulivoimahankkeet toteudu.

Tuulivoimarakentamisen periaatteita käsitellyt kunnanhallitus jätti samalla Santinkulman, Ortenojan ja Kumisuon tuulivoimakaavahankkeet pöydälle. Niiden merkitys tuulivoiman tuottajana on valtakunnallisesti vähäpätöinen, mutta paikallisesti ympäristövaikutukset ovat huomattavia.

Tuulivoimarakentamisen periaatteet Pöytyällä ratkaisee viime kädessä kunnanvaltuusto.

Tuulivoimayhtiö NWE Sales Oy tuomitsee kunnanhallituksen linjauksen jyrkästi.

–Mikäli esitys menisi sellaisenaan läpi, tarkoittaisi se mitä todennäköisimmin kaavoituksen ja tuulivoimahankkeiden loppumista Pöytyällä ja juridisten keskustelujen alkamista, yhtiön toimitusjohtaja Kimmo Kaila ennakoi.

Aiheesta laajemmin perjantain 17.4. Viikkolehdessä.