Uskottavat roolisuoritukset pelastavat Henkesi edestä -elokuvan

0
Lauri (Eero Aho) ja Kiia (Laura Birn) joutuvat tiukan paikan eteen Henkesi edestä -elokuvassa.
Lauri (Eero Aho) ja Kiia (Laura Birn) joutuvat tiukan paikan eteen Henkesi edestä -elokuvassa.
Lauri (Eero Aho) ja Kiia (Laura Birn) joutuvat tiukan paikan eteen Henkesi edestä -elokuvassa.

Ohjaaja: Petri Kotwica
Pääosissa: Laura Birn, Eero Aho, Mari Rantasila, Teijo Eloranta
Ensi-ilta: 10.4.2015

Pappina työskentelevä Lauri (Eero Aho) ja hänen vaimonsa Kiia (Laura Birn) kiirehtivät kohti sairaalaa, Kiian synnytys on käynnistynyt. Ajaessaan pimeällä tiellä he törmäävät johonkin, mutta heillä ei ole aikaa jäädä tutkimaan asiaa tarkemmin.  Vauvan synnyttyä onnellisesti Kiia tutustuu sairaalassa Hannaan (Mari Rantasila), jonka mies on joutunut auton yliajamaksi. Pikkuhiljaa selviää, että Lauri ja Kiia ovat törmänneet ihmiseen, Hannan mieheen.
Henkesi edestä ei ole tiivistunnelmainen trilleri, se on puhdasta draamaa. Elokuva on pitkälti henkilöhahmojen yritystä selvitä surujensa ja tunnontuskiensa kanssa.  Kaikki valehtelevat toisilleen, kiertävä totuutta. Kiia yrittää sovittaa tekoaan tukemalla Hannaa parhaansa mukaan, Lauri yrittää keksiä keinoa, jolla he pääsisivät tilanteesta mahdollisimman vähällä. Oikean ja väärän raja tuntuu olevan kovin häilyvä.
Toimintaa kaipaavalle en tätä elokuvaa voi suositella, elokuva on melko hidastempoinen ja pohtiva. Elokuvan jaksoi kuitenkin katsoa hyvin alusta loppuun, näyttelijät tekivät hienot ja uskottavat roolisuoritukset. Avoimine loppuineen elokuva jätti kuitenkin ainakin minulle melko mitäänsanomattoman olon. (M.K.)
* * *

Arvosteluasteikko:
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.