Valmentavaa koulutusta tarjolla Liedossa ja Loimaalla

0

LIETO, LOIMAA. Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä luvan järjestää ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta (VALMA). Järjestämisluvat myönnettiin 51:lle koulutuksen järjestäjälle.

Koulutusta on tarjolla ensi syksystä alkaen Loimaan, Liedon ja Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopistoissa.

Uusien valmentavien koulutusten järjestäminen alkaa elokuun alussa. Koulutuksen ensisijaisena kohderyhmänä ovat tänä keväänä peruskoulun päättävät nuoret. Koulutukseen voivat osallistua myös aikuiset, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen siirtymiseksi.

VALMA korvaa aikaisemman ammattistartin eli ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaavan ja valmistavan koulutuksen. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi ja vahvistaa opiskelijan edellytyksiä suorittaa ammatillinen perustutkinto.

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen sähköinen haku toteutetaan opintopolku.fi -palvelussa 19.5.–21.7.