Kattohaikaroille haetaan nimiä Birdlifen ja YLEn kisassa

0

KOSKI. Ensimmäisten Suomessa syntyneiden kattohaikaroiden nimeämiseksi on käynnistynyt kilpailu. BirdLife Suomi järjestää kilpailun yhteistyössä YLE Turun kanssa. Nimiehdotuksia voi ilmoittaa 12. heinäkuuta saakka BirdLife Suomen www-sivuilla olevalla lomakkeella. Kaikkien nimikilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan palkinnoksi kiikari sekä kolme ääntelevää pehmokattohaikaraa.

Kilpailun tuomaristo valitsee poikasten nimet ehdotusten perusteella. Tuomaristoon kuuluvat luontotoimittaja Pirkka-Pekka Petelius, uutisjuontaja Aleksi Hakala, haikaran pesänrakentajat Jaakko Laakkio ja Lauri Laukkanen sekä sanataiteilija ja runoilija Sinikka Svärd.

Nimiehdotuksia voi ilmoittaa BirdLife Suomen www-sivuilla olevalla lomakkeella osoitteessa www.birdlife.fi/nimet-kattohaikaroille.shtml.