Kunnostettu Killanmäki valmiina Venetsialaisiin

0
Ari Laine ja Kari Sävelkoski ovat olleet ahkerasti mukana Killanmäen kunnostustalkoissa.
Ari Laine ja Kari Sävelkoski ovat olleet ahkerasti mukana Killanmäen kunnostustalkoissa.
Ari Laine ja Kari Sävelkoski ovat olleet ahkerasti mukana Killanmäen kunnostustalkoissa.

PÖYTYÄ/Karinainen. Killanmäen tanssilavaa on kunnostettu pikkuhiljaa viiden vuoden ajan ja nyt paikka alkaa olla kuosissa. Tanssilavarakennuksesta on muun muassa uusittu peltikatto ja ulkomaalaus. Sisäseiniä on paneloitu ja ikkunaluukkuihin asennettu tuulensuojaksi pleksit. Ympäristöäkin on kohennettu. Tapani- ja Seija-myrskyn jälkiä on siivottu ja myrskytuhoalueelle on istutettu uusia puita.
Kunnostushanke alkoi viisi vuotta sitten kattoremontilla. Kunnostuksesta ovat vastanneet Karinaisten Kunnon talkoolaiset. Hankkeeseen Karinaisten Kunto sai hankeavustusta Varsinais-Suomen Jokivarsikumppaneilta.
Killanmäen tanssilava valmistui 1940–1950-lukujen taitteessa. Karinaisten Kunto rakensi sen talkoilla tanssipaikaksi suojeluskunnalta saadulle tontille Karinaisiin. Lavalla ovat aikanaan tanssikansaa tanssittaneet muun muassa Olavi Virta ja Katri Helena.
Viime vuodet lavalla on ollut hiljaista, mutta ensi lauantaina kunnostetulla Killanmäellä vietetään muutaman vuoden tauon jälkeen Venetsialaisia.

Lions Club Karinainen/ Kyrön ja Pöytyän kulttuuritoimen järjestämät Venetsialaiset Killanmäellä lauantaina 29.8. kello 20–01.

Lue lisää 25.8.2015 lehdestä