Kyrön eritasoristeyksen suunnitelmat päivitetään

0
Jos rahaa saadaan, tämä näkymä siirtyy muutamassa vuodessa historiaan.
Jos rahaa saadaan, tämä näkymä siirtyy muutamassa vuodessa historiaan.
Jos rahaa saadaan, tämä näkymä siirtyy muutamassa vuodessa historiaan.

PÖYTYÄ/Kyrö. Jo pitkään suunniteltu, mutta epämääräiseen tulevaisuuteen siirtynyt Kyrön tasoristeyksen muuttaminen eritasoristeykseksi saattaa toteutua lähivuosina.

Ratahallintokeskuksen, ely-keskuksen ja kunnan edustajat sekä alkuperäisen suunnitelman tehnyt konsultti Pauli Laiho neuvottelivat torstaiaamulla Kyrössä mahdollisuuksista päivittää suunnitelmat loppuun niin, että hanke voi alkaa heti, kun sille saadaan rahoitus.

Loppuvuoden aikana selvinnee, olisiko hanke mahdollista rahoittaa valtion infra-hankkeisiin suunnittelemasta määrärahasta. Se tosin edellyttää, että näitä rahoja voidaan käyttää myös uudisrakennushankkeisiin, eikä vain perusparannustöihin, kuten neuvottelun jälkeen ilmi tulleiden tietojen pohjalta näyttäisi käyvän.

Pöytyälle alikulun rakentaminen olisi suhteellisen halpa hanke, koska valtio rahoittaa 5–6 miljoonan euron suuruisen eritasoristeyksen rakentamisen. Kunnan rahoitusosuudeksi kokonaishankkeesta jää miljoona euroa.

 

Lue lisää 25.09.2015 lehdestä