Riihikosken yhtenäiskoulusuunnitelmat hahmottumassa

0
Reino Kallio, Kari Jokela, Marianne Mäkelä ja Minna Savo esittelivät Riihikosken yhtenäiskoulun tilaohjelmaa, joka pitää sisällään myös tulevaisuudenvarauksen vaativan erityisopetuksen sekä esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen tiloista.
Reino Kallio, Kari Jokela, Marianne Mäkelä ja Minna Savo esittelivät Riihikosken yhtenäiskoulun tilaohjelmaa, joka pitää sisällään myös tulevaisuudenvarauksen vaativan erityisopetuksen sekä esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen tiloista.
Reino Kallio, Kari Jokela, Marianne Mäkelä ja Minna Savo esittelivät Riihikosken yhtenäiskoulun tilaohjelmaa, joka pitää sisällään myös tulevaisuudenvarauksen vaativan erityisopetuksen sekä esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen tiloista.

PÖYTYÄ. Ensimmäiset hahmotelmat Riihikosken yhtenäiskoulusta ovat tulossa toimielinten käsittelyyn lähiviikkoina. Esityksen mukaan Riihikosken yhtenäiskoulu rakennetaan Riihikosken koulun yhteyteen nykyisiä tiloja hyödyntäen.
Tämänhetkisen kustannusarvion mukaan yhtenäiskoulu tulee maksamaan noin 8–9 miljoonaa euroa. Kustannuksia on nostanut aiemmista kustannusarvioista muun muassa sopimus oripääläisten yläkoululaisten opetuksen järjestämisestä.
Tilaohjelmassa yhtenäiskoulun uudisrakennus sijoittuu Riihikosken koulun pohjoispuolelle Yläneentien varteen. Nykyisestä koulurakennuksesta uudempi osa säilyisi pääosin nykyisellään ja vanhempi osa palautuisi alkuperäisen suuntaan keskellä olevine monitoimitiloineen. Keittiötä lukuun ottamatta tiloissa ei ole tiedossa merkittäviä remonttitarpeita. Keittiön on suunniteltu siirtyvän yhtenäiskoulun uudisrakennukseen.
Elisenvaaran koulussa kesän aikana tehdystä kuntokartoituksesta saatiin yhteenveto viime viikolla.
–Korjaustoimia tarvitaan jo lähiaikoina ja pitkällä aikavälillä tulee pohdittavaksi, onko perustellumpaa rakentaa uutta kuin korjata vanhaa, sivistysjohtaja Marianne Mäkelä kertoo.
Kuntokartoituksen loppuraportti valmistuu syyskuun lopulla, jolloin selviävät tarkemmat korjaustarpeet.
Näillä näkymin Kyrön yhtenäiskoulu tullaan rakentamaan Elisenvaaran koulun yhteyteen, sillä Kyrön koulun tontti on katsottu noin 400 oppilaan yhtenäiskoululle ja 150 oppilaan lukiolle liian pieneksi. Sivistystoimi pitää myös erinomaisena ratkaisuna sitä, että koulun yhteydessä toimii kirjasto.
Samaan aikaan, kun kunta vie kärkihankettaan eteenpäin, kyläkoulujen puolustajat haluavat palauttaa asian vielä uudelleen käsittelyyn. Pöytyän valtuustolle jätettiin asiasta maanantaina aloite.

Yhtenäiskouluvalmistelun etenemisestä järjestetään tiedotus- ja keskustelutilaisuus 21.9. kello 18 Kurkisalissa.

Lue lisää 11.9.2015 lehdestä