Kirkkovaltuuston kokoonpano isoin pähkinä seurakuntaliitoksessa

0
Seurakuntaliitosta valmisteleva ohjausryhmä tutustui viime viikolla Oripään kirkkoon sekä muihin seurakunnan tiloihin.
Seurakuntaliitosta valmisteleva ohjausryhmä tutustui viime viikolla Oripään kirkkoon sekä muihin seurakunnan tiloihin.
Seurakuntaliitosta valmisteleva ohjausryhmä tutustui viime viikolla Oripään kirkkoon sekä muihin seurakunnan tiloihin.

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ. Oripään ja Pöytyän seurakunnilla ei ole intoa järjestää ylimääräisiä seurakuntavaaleja mahdollisen seurakuntaliitoksen yhteydessä. Tapaa, jolla yhteinen kirkkovaltuusto koottaisiin, selvitellään edelleen.

Selvitystyössä on jo päädytty siihen, että mahdollinen yhdistyminen toteutetaan liittämällä Oripään seurakunta Pöytyän seurakuntaan. Oripäässä toimivat toimikunnat jatkaisivat edelleen toimintaansa eikä liitos toisi muutoksia henkilöstöpuolellekaan. Yhdistetyn seurakunnan kirkkoherrana toimisi Pöytyän seurakunnan kirkkoherra Matti Kaipainen.

Ongelmallisimmaksi asiaksi neuvotteluissa on muodostunut yhteisen kirkkovaltuuston muodostaminen. Seurakuntaliitoksen myötä kirkkovaltuuston koko on jäämässä Pöytyän nykyiseen 23 valtuutettuun, Millä tavalla uusi valtuusto koottaisiin, on edelleen selvitettävänä.

Tilanteen tekee hankalaksi Oripään sopuvaalit. Sopuvaalien vuoksi Oripään seurakunnalla ei ole käytettävissään vertauslukuja, joilla voitaisiin ratkaista Oripään edustajat valtuustoon. Uusien vaalien järjestämiseen ei kummallakaan seurakunnalla ole intoa.

–Ei ole varmaa, että vaaleissa tulisi yhtään oripääläistä valituksi, Mäntysaari perustelee ja muistuttaa myös seurakuntavaalien alhaisesta äänestysprosentista.

 

Lue lisää 6.10.2015 lehdestä