Pöytyä kiristänee veroruuvia

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanhallitus esittää ensi vuoden tuloveroprosentiksi 21,25. Se on puoli prosenttiyksikköä nykyistä korkeampi.

Talouspäällikön laatimassa kunnanhallituksen pohjaehdotuksessa tuloveroprosentiksi esitettiin 21,50. Kunnanhallituksessa Ari Hellstén (sd) esitti prosentiksi 21,00 ja keskustan Veikko Niittymaa 21,25. Ensimmäisessä äänestyksessä Niittymaan esitys voitti Hellsténin esityksen äänin 6–4.

Niittymaan esityksen puolella olivat esittäjän lisäksi Mirjami Flemmich (vas), Rauno Kajander (kesk), Elina Keloniemi-Hurttila (kesk), Pasi Lepistö (ps) ja Hilkka Lindgren (kesk). Hellsténin esitystä kannattivat esittäjän ohella kokoomuslaiset Pentti Wärri, Sanna Pitkänen ja Ilkka Rantala.

Niittymaan esitys peittosi toisessa äänestyksessä kunnanhallituksen pohjaesityksen 10–0, joten valtuustolle ehdotetaan, että Pöytyän tuloveroprosentti on ensi vuonna 21,25.

Ehdotuksessa kiinteistöveroprosenteiksi tarvittiin vain yksi äänestys. Pohjaehdotuksessa yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi esitettiin 1,00, vakituisten asuinrakennusten 0,50, muiden kuin vakituisten asuinrakennusten 1,10 ja voimalaitosten kiinteistöveroprosentiksi 2,85. Ari Hellstén ehdotti prosentteja: 0,90, 0,40, 1,00 ja 2,85. Hellsténin ehdotus voitti 10-0.

Pöytyän yleinen kiinteistöveroprosentti on tänä vuonna 0,80, vakituisten asuinrakennusten 0,38, muiden kuin vakituisten asuinrakennusten 0,98 ja voimalaitosten 2,85 prosenttia.