Joulupukki pyörii Auranmaalla koko viikonlopun

0
Joulupukista tehdään viikonloppuna havaintoja ainakin Aurassa, Koskella, Marttilassa, Mellilässä, Oripäässä ja Pöytyällä. Kuva: Asko Virtanen
Joulupukista tehdään viikonloppuna havaintoja ainakin Aurassa, Koskella, Marttilassa, Mellilässä, Oripäässä ja Pöytyällä. Kuva: Asko Virtanen
Joulupukista tehdään viikonloppuna havaintoja ainakin Aurassa, Koskella, Marttilassa, Mellilässä, Oripäässä ja Pöytyällä. Kuva: Asko Virtanen

AURANMAA. Joulupukista tehdään Auranmaalla lukuisia havaintoja viikonvaihteessa, sillä liki joka kunnassa vietetään joulunavaustapahtumia.

Auran jouluvalot syttyvät perjantaina kello 18. Kunnanjohtaja Mika Joen joulutervehdystä saapuvat kuuntelemaan myös joulupukki ja -muori. Tarjolla on myös glögiä.

Pöytyän Kumilan jouluvalot sytytetään myös perjantaina kello 18. Pihakuusen jouluvalojen sytytyksen lisäksi Kumilan kyläyhdistyksen järjestämässä tapahtumassa kuunnellaan koululaisten lauluja. Sadalle ensimmäiselle on tarjolla Loukonkulman Marttojen tarjoamaa puuroa.

Mustanojan koulun pihakuusen jouluvalot syttyvät perjantaina kello 18. Tapahtumassa on glögitarjoilu.

Koskella on lauantaina kello 10–14 luvassa Kosken joulukadun avajaiset. Liikekeskuksen pihaan pystytettävässä jouluteltassa on tarjoilua. Lauluyhtye Valo esiintyy kello 11, joulupukkikulkue lähtee torilta kello 12 ja kirjastossa on joulumyyjäiset.

Marttilan jouluvalot syttyvät lauantaina. Kello 16–18 järjestetään Pääkeskuksen pihalla joulumyyjäiset. Ohjelmassa on myös hevosajelua, joulupaja lapsille sekä arvontaa. Lisäksi joulupukki jakaa namuja. Tarjolla on glögiä, pipareita ja joulupuuroa.

Pöytyän Uudenkartanon joulunavaus pidetään lauantaina Lystmettässä kello 13–16. Ohjelmassa on joulumyyjäisten lisäksi joulupukin vierailu, Yläneen Mieskvartetin lauluja, kinkkuarpajaiset sekä kylään muuttaneiden ja syntyneiden muistaminen. Tarjolla on kyläyhdistyksen joulupuuroa sekä Tiitarin glögiä.

Oripään perinteinen joulunavaus alkaa Oripään keskustassa sunnuntaina kello 16. Tapahtumassa on jouluista tarjoiltavaa ja ohjelmaa sekä uuden Sora Sannin ja Vesi Vihtorin palkitseminen. Järjestelyistä vastaa Lions Club Oripää ja kulttuuritoimi.

Kyrön jouluvalot sytytetään sunnuntaina kello 17 Kyrön torilla alkavassa tapahtumassa. Torille saavutaan lyhtykulkueissa eri puolilta kylää ja torilla on luvassa myös joululauluja, tonttuleikki sekä tietysti myös karamelleja jakavan joulupukin vierailu. Myös glögiä on tarjolla.

Sunnuntaina on myös Mellilän jouluavauksen vuoro. Kyläyhdistyksen Ostarilla järjestämät myyjäiset alkavat kello 12. Kello 13–14 musisoivat Aarre ja Pekka jouluisin sävelmin. Heti myyjäisten päättymisen jälkeen kello 18 sytytetään jouluvalot Osuuspankin kuuseen. Lounaspaikassa on tarjolla puuroa ja joulupukkikin on luvannut käydä.

Myös Marttilan Nuorisoseurantalolla Ollilassa juhlitaan sunnuntaina joulunodotusta. MLL:n Marttilan paikallisyhdistyksen kello 16–17.30 järjestämässä Joulun taikaa -tapahtumassa on mukavaa jouluista tunnelmaa jouluaskartelun, tonttuleikkien ja glögin merkeissä. Joulupukki on paikalla kuuntelemassa joululahjatoiveita ja lapset pääsevät joulupukin kanssa valokuvaankin.