Oripää ei nostanut tuloveroprosenttiaan

0

ORIPÄÄ. Oripään kunnan tuloveroprosentti pysyy ensi vuonna nykyisellään 19,50 prosentissa. Valtuusto hyväksyi tuloveroprosentin yksimielisesti, vaikka valtuutettu Erkki Halkivaha (kesk) huomauttikin, että tuloveroprosentin korottamiselle olisi perusteita. Halkivaha olisi hyväksynyt kunnanhallituksen alkuperäisen esityksen tuloveron nostamisesta 19,75:een.

Vt. kunnanjohtaja Pekka Paju katsoo, että alhainen tuloveroporosentti voi olla Oripään kilpailuvaltti. Varsinais-Suomessa Oripäätä alempi tuloveroprosentti on vain Kaarinassa, Naantalissa ja Kustavissa.

–Ero esimerkiksi Pöytyän ja Auran tuloveroprosenttiin on huomattava. Se saattaa pistää asuinpaikan valitsijan pohtimaan, onko 15 kilometriä lyhempi etäisyys Turusta vajaan kahden prosenttiyksikön arvoinen.