Joulukuusen voi löytää geokätköstä

0
Nauhoin merkitty joulupuu odottaa löytäjäänsä Auranmaan metsissä. Kuva: Veikko Kursi
Nauhoin merkitty joulupuu odottaa löytäjäänsä Auranmaan metsissä. Kuva: Veikko Kursi
Nauhoin merkitty joulupuu odottaa löytäjäänsä Auranmaan metsissä. Kuva: Veikko Kursi

AURANMAA. Auranmaalla toimivat metsänhoitoyhdistykset ovat mukana valtakunnallisessa joulukuusigeokätköilyssä. Geökätköilyä mukaillen joulukuusikätköilyssä koordinaatteja seuraten on mahdollista löytää kuusi kotiin joulutunnelmaa luomaan.

Joulukuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaiaamuna 19.12. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää yhden kuusen löytöpalkkiona. Punaisella kuitunauhalla koristellun kuusen lisäksi kätköpaikassa on purkki, jossa on lokivihko, johon toivotaan kaikkien paikan löytäneiden kirjaavan käyntinsä.

Tempauksessa ovat mukana Auranmaan metsänhoitoyhdistys, Marttilan metsänhoitoyhdistys ja Tarvasjoen-Karinaisten metsänhoitoyhdistys.

Kuusitempauksella metsänhoitoyhdistykset haluavat toivottaa kaikille hyvää joulua ja rauhaisaa uutta vuotta 2016. Tapahtumalla halutaan myös muistuttaa, ettei kuusen hakeminen metsästä kuulu jokamiehen oikeuksiin. Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

 

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina 19.12. noin kello 8 osoitteessa www.mhy.fi (etusivulla) sekä mukana olevien metsänhoitoyhdistysten sivuilla osoitteessa www.metsanomistajat.fi Ajankohtaista-valikossa.