Smash testasi joulujuomat

0
Pari hyvää ja yksi välttävä, arvioi arvovaltainen tuomaristo.
Pari hyvää ja yksi välttävä, arvioi arvovaltainen tuomaristo.
Pari hyvää ja yksi välttävä, arvioi arvovaltainen tuomaristo.

1) Turun joulumarkkinoilta löytynyt mustikkaglögi aiheuttaa melkoisen pettymyksen. Juoma maistuu pelkälle lämmitetylle mustikkamehulle, joulun mausteista ei ole tietoakaan. Näin ollen tämä mustikkaglögi sopii yhdessä mustikkamehun kanssa pimeneviin syysiltoihin, ei joulujuomaksi.
* *

2) Hellapoliisin nettisivuilta löytyneessä joulukahvissa yhdistyvät pehmeä ja makea, mutta samalla myös jouluinen maku, jota tuovat kahviin lisätty kaneli ja kardemumma. Erityisesti kanelin maku erottui muista mauista. Juoman päälle aseteltu kermavaahto kohensi myös ulkonäköä perinteiseen kahviin verrattuna. Valitettavasti itse kahvi jäi laihaksi, eikä tällaisella makealla ja jouluisella kahvilla päivittäistä sumpin tarvetta tyydytetä, mutta jälkiruokana ja joulun tunnelman luojana se on oikein toimiva juoma.
* * * *

3) Ruotsalaisten kuuluisa joulujuoma Julmust tuo mieleen tuttuja makuja – eikä ehkä niin jouluisia. Hämäävää on myös juoman musta väri, sillä lähellä Coca-Colaa tämä virvoitusjuoma ei ole. Ensi maistiaisella juomasta tulee mieleen alkoholittoman päärynäsiiderin ja Pommacin sekoitus, joskin maku on hieman väljähtänyt. Kyseessä on siis limsa, joka on melko kaukana joulusta, mutta ruokajuomana Julmust on oikein toimiva ja siksi pääseekin samoille sijoille joulukahvin kanssa.
* * * *

Arvosteluasteikko
* * * * *  erinomainen
* * * *  hyvä
* * *  juotava
* *  voi juoda, mikäli muuta ei ole tarjolla
*  ei kannata edes maistaa
(V.N.)