Auran päivähoitoon tuli yllättävä ryntäys

0
–Ovatko jotkut asiat täällä erilaisia kuin entisessä hoitopaikassa, Piia Laaksonen pohtii Peippojen ryhmän kanssa.
–Ovatko jotkut asiat täällä erilaisia kuin entisessä hoitopaikassa, Piia Laaksonen pohtii Peippojen ryhmän kanssa.
–Ovatko jotkut asiat täällä erilaisia kuin entisessä hoitopaikassa, Piia Laaksonen pohtii Peippojen ryhmän kanssa.

AURA. Auran yhtenäiskoulun vieressä olevassa vanhassa puukoulussa aloitti loppiaisen jälkeen jo kolmas varhaiskasvatuksen ryhmä. Tätä ennen talossa on ollut kaksi esikouluikäisten ryhmää.

Peipoiksi nimetty, 14-paikkainen viisivuotiaiden lasten ryhmä lyhentää osaltaan varhaiskasvatuksen jonoa, sillä vuodenvaihteessa sinne oli suorastaan ruuhkaa. Paikkojen tarve tuskin jatkossakaan vähenee, sillä Auraan syntyi viime vuonna runsaasti lapsia, noin 60.

–Ryntäys päivähoitoon tuli ihan yhtäkkiä. Kuntaan on muuttanut lapsiperheitä ja myös yllättävän monet työttömänä olleet auralaisvanhemmat ovat saaneet viime aikoina töitä tai lähteneet opiskelemaan. Tämä on tietysti hieno juttu, iloitsee Auran varhaiskasvatuspäällikkö Anita Peltonen

Kunnanhallitus hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan uuden lastentarhanopettajan palkkaamisen. Uusi työntekijä aloitti kuitenkin päiväkoti Pääskynpesässä ja puukoulun uuteen ryhmään siirtyivät suurimmalle osalle ryhmän lapsista jo ennestään tuttu varhaiskasvatuksen erityisopettaja Piia Laaksonen ja esikoululaisten kanssa aiemmin työskennellyt lastenhoitaja Seija Maunonen.

Lue lisää 15.01.2016 lehdestä