Heinijoella lähes kaikki kuuluvat pienviljelijäyhdistykseen

0
Petri Salonen avusti meklarina toiminutta Mauri Kuosmasta Heinijoen pienviljelijäyhdistyksen tupaillassa. Huutokaupassa oli tarjolla muun muassa moottorisahan ketjuja, kaali ja appelsiineja. Kuva: Kiti Salonen
Petri Salonen avusti meklarina toiminutta Mauri Kuosmasta Heinijoen pienviljelijäyhdistyksen tupaillassa. Huutokaupassa oli tarjolla muun muassa moottorisahan ketjuja, kaali ja appelsiineja. Kuva: Kiti Salonen
Petri Salonen avusti meklarina toiminutta Mauri Kuosmasta Heinijoen pienviljelijäyhdistyksen tupaillassa. Huutokaupassa oli tarjolla muun muassa moottorisahan ketjuja, kaali ja appelsiineja. Kuva: Kiti Salonen

PÖYTYÄ/Heinijoki. –Alun perin Heinijoen pienviljelijäyhdistys oli neuvontajärjestö, mutta sittemmin siitä on tullut enemmän kyläyhdistyksen tapainen. Saatamme kyläläisiä yhteen, yhdistyksen puheenjohtaja Arja Suominen kertoo.

Heinijoen pienviljelijäyhdistykseen kuuluvat lähes kaikki kylän 0–101-vuotiaat asukkaat. Tupailtojen lisäksi yhdessä vietetään pikkujouluja, maakirkkoa ja talvitapahtumaa.

Kylällä ei ole pankkia, postia, kauppaa tai koulua, mutta kampaamoita, sahoja ja kirjapaino on – sekä rutkasti talkoohenkeä. Yhdessä on kunnostettu vanha kyläkoulu, jonka pienviljelijäyhdistys omistaa. Paikalliset eläkeläisjärjestöt ovat aktiivisia, kyläläiset pitävät naisteniltoja ja lapsia kuskataan kimppakyydein partioon kirkonkylälle.

–Täällä ei ole syrjäytyneitä ihmisiä. Kaikista pidetään huolta, Suominen kiittelee.

Pienviljelijäyhdistyksen tupailloissa kukkii luovuus. Viimeksi nähtiin ja koettiin ekologisia catwalk-asuja, sanoitettiin Maamme-laulua uusiksi, koottiin spagettitorneja ja pidettiin huutokauppa.

Lue lisää 12.02.2016 lehdestä