Urheiluseurat pyöräyttävät käyntiin Auranmaan nappulaliigan

0
APU:n ja Pöytyän Kaiman junnujoukkueet kohtasivat viime kesänä Hyundai Cupissa. Ensi kesänä auranmaalaiset joukkueet pelaavat myös Auranmaan nappulaliigaa. Kuva: Heidi Pelander
APU:n ja Pöytyän Kaiman junnujoukkueet kohtasivat viime kesänä Hyundai Cupissa. Ensi kesänä auranmaalaiset joukkueet pelaavat myös Auranmaan nappulaliigaa. Kuva: Heidi Pelander
APU:n ja Pöytyän Kaiman junnujoukkueet kohtasivat viime kesänä Hyundai Cupissa. Ensi kesänä auranmaalaiset joukkueet pelaavat myös Auranmaan nappulaliigaa. Kuva: Heidi Pelander

AURANMAA. Ensi keväänä Auranmaalla käynnistyy alueen oma nappulaliiga. Urheiluseurat pyöräyttävät yhteistyössä käyntiin Auranmaan nappulaliigan, jonka tavoitteena on mahdollistaa junioreiden jalkapalloilu joka kylässä. Sarjan on myös tarkoitus toimia paikkana, jossa lapset pääsevät kokeilemaan lajia ja jonka kautta joukkueet voivat aloittaa toimintansa.

Idea alueellisesta nappulaliigasta lähti APU:n Ville Antikaiselta. Mukaan ovat APU:n lisäksi näillä näkymin lähdössä ainakin Pöytyän Kaima, Marttilan Murto, Oripään Urheilijat, Yläneen Kiri, Tarvasjoen Urheilijat sekä Alastaron Urheilijat.

–Toiveena on saada aikaan foorumi, jossa voidaan yhdessä luoda ja vahvistaa auranmaalaista jalkapallokulttuuria ja yhteisvoimin järjestää esimerkiksi koulutuksia, seurojen edustajat toteavat.

Auranmaan nappulaliiga on tarkoitettu 6–11-vuotiaille. Ensi kesänä nappulaliigaan muodostetaan sarjat vuosina 2005–2006, 2007–2008 ja 2009–2010 syntyneille. Pelejä pelataan sekajoukkuein. Marttilan Murto on lisäksi esittänyt toiveen, että nappulaliigaan muodostettaisiin myös tyttöjoukkueille oma sarja.

Lue lisää 01.03.2016 lehdestä