Suosikkipatukat makutestissä

0

SuklaapatukatSmash otti tutut suosikkipatukat vertailuun, ja tekee selväksi, mitkä näistä peruspatukoita kannattaa jättää hyllyyn ja mitkä ostaa hätäiseen makeannälkään.

Susu. Uutuutena Susu-paloista on tullut patukka. Mukavan pehmeä patukka rouskuvine ominaisuuksineen on mukava syötävä. Mielestäni kuitenkaan toffeen raskas maku ei pehmeine olemuksineen sovi patukkaan. Toffee tulee melko selvästi esille ja peittoaa lopulta myös suklaan maun. En ehkä ensimmäiseksi ostaisi juuri tätä patukkaa.
Arvosana:  * *

Mars. Pehmeään ja makean patukkaan on hyvä upottaa hampaansa rankan päivän jälkeen. Toffeen lisäksi sisältä löytyy pehmeää nougatia, mikä sopii tasapainoisesti toffeen kanssa. Patukka on kuitenkin melko äkkimakea, jolloin toista patukkaa ei tee mieli syödä heti perään.
Arvosana:  * * * *

Twix. Rapean makea, toffeinen, suussa ja rouskuva patukka on kiva pikkunaposteltava iltaan. Twixissä on kaikki rapeine ja makeine ominaisuuksineen, mutta puuttuu siitä kuitenkin jonkinlainen raikkaus. Kaiken tämän jälkeen ei kuitenkaan Twix patukasta löytynyt mitään erilaista.
Arvosana:  * * *

Pätkis. Toisin kuin muut testatut patukat, Pätkis ei sisällä ollenkaan toffeeta ja on yksinkertaisuudessaan suun makeaksi tekevä pieni patukka. Suklaan rinnalle tuotu minttu antaa kivaa pientä raikkautta pieneen patukkaan ja hymyn huulille. Kuitenkin patukan pieni koko saa syöjänsä haluamaan lisää, tai vähintäänkin toivomaan, että patukka olisi isompi. Sitä varten kai Fazer on tehnyt Pätkiksestä isommankin version.
Arvosana:  * * * * *
(E.P.)

Arvosteluasteikko:
* * * * *  herkullinen
* * * *   hyvä
* * *  kannattaa maistaa
* *  kannattaa maistaa, jos vaihtoehtona on silakkalaatikko
*  ei kannata maistaa, vaikka vaihtoehtona olisi silakkalaatikko